Yakubov Baxodirjon Muhammadjonovich (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezis pedagogik faoliyatda yuzaga keladigan agressiv xatti-harakatlarning shakllari, sabab va omillarini tahlil qilishga qaratilgan. Tadqiqot jarayonida agressivlikni aniqlash mezonlari, uning maktab va boshqa ta’lim muassasalaridagi namoyon bo‘lish usullari hamda pedagogik sharoitlarda bu xatti-harakatlarni oldini olish va boshqarish yo‘llari o‘rganiladi. Tezisda shuningdek, agressivlikka olib keluvchi individual, oilaviy va ijtimoiy omillar, pedagogning roli hamda samarali pedagogik strategiyalar ko‘rib chiqiladi.