ALEKSANDR FAYNBERGNING QISH TASVIRIGA BAG’ISHLANGAN ,,QISH’’ SHE’RI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada Aleksandr Faynbergning “Qish” she’ri badiiy va mazmuniy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda qish faslining manzaralari, shoirning tabiatni tasvirlashdagi poetik mahorati hamda obrazli ifodalar orqali berilgan ruhiy kechinmalar yoritiladi. Maqolada qish fasli orqali inson ruhiyati, sokinlik, tafakkur va hayotiy falsafa aks ettirilgani ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, she’rda qo‘llangan badiiy vositalar — metafora, tashbeh va tasviriy ifodalarning asar mazmunini ochib berishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida Aleksandr Faynberg she’riyatida tabiat tasviri inson ruhiyati bilan uzviy bog‘liq holda ifodalangani asoslab beriladi.