XULQ ATVORNING PSIXOFIZOLOGIK ASOSI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda xulq atvorning psixofizologik asoslari haqida tushuncha berishga qaratilgan. Xulq atvor insonning turli ijtimoiy va shaxsiy holatlarda qanday amalga oshirilishini ko‘rsatadi. Psixologiya va fiziologiya o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni o‘rganish orqali, xulq atvorni shakllantiruvchi mexanizmlar va jarayonlar aniqlanadi. Ushbu tadqiqotning maqsadi xulq atvorning psixofizologik asoslarini yoritish, shuningdek, ularning ijtimoiy va individual omillarga qanday ta’sir ko‘rsatishini o‘rganishdir. Dissertatsiya psixologik va fiziologik jihatlarni o‘z ichiga olgan holda, xulq atvorni tushunishga yordam beradigan yangi nazariyalar va metodologiyalarni taklif etadi.