MAKTABGACHA YOSH DAVRDA PISIHAFOZIOLOGIK TARAQQIYOTNING UMUMIY TAVSIFI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda maktabgacha yosh davrda psixofiziologik taraqqiyot jarayonlarini o'rganishga bag'ishlangan. Maktabgacha yosh - bolalar hayotidagi muhim bir bosqichdir, bu davrda ularning psixologik va fiziologik rivojlanishi bir-biri bilan chambarchas bog'liqdir. Dissertatsiya doirasida bolalar psixologiyasining asosiy jihatlari, ularning emotsional, kognitiv va ijtimoiy rivojlanishlarini tahlil etish maqsadida tadqiqotlar o'tkazilgan. Ushbu tadqiqotlar bolalar rivojlanishining mohiyatini tushunishga yordam beradi va maktabgacha ta'lim jarayonlarini takomillashtirishga yo'naltirilgan tavsiyalarni ishlab chiqishga asos bo'ladi.