BADIIY GIMNASTIKANING QIZLAR JISMONIY VA MA’NAVIY RIVOJLANISHIDAGI PEDAGOGIK AHAMIYATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda badiiy gimnastikaning qizlar jismoniy, ma’naviy va psixologik rivojlanishidagi pedagogik ahamiyati kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu sport turining egiluvchanlik, koordinatsiya va muvozanat kabi jismoniy sifatlarni rivojlantirishdagi roli, shuningdek, estetik did, intizom va o‘zini tutish madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy asosda yoritiladi. Bundan tashqari, badiiy gimnastikaning psixologik barqarorlikni mustahkamlash, o‘ziga ishonchni oshirish va sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi ahamiyati asoslab beriladi. Tezisda mazkur sport turining pedagogik imkoniyatlari umumlashtirilgan.