SHUKUR XOLMIRZAYEV ASARLARIDA LINGVOKULTUROLOGIK LEKSEMALARNING LINGVISTIK VA BADIIY TALQINI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada Shukur Xolmirzayev asarlarida, ayniqsa, hikoyalaridagi lingvokulturologik leksemalarning lingvistik hamda badiiy xususiyatlari, shuningdek, bu jihatlar yozuvchi ijod mahsulidan olingan misollar yordamida ochib berildi. Mazkur tadqiqotning bosh maqsadi ushbu durdona asarning asosini o‘quvchilarga yetkazish hamda adabiyotshunoslik sohasiga oz bo‘lsa-da hissa qo‘shishdir.