SHUKUR XOLMIRZAYEV ASARLARIDA SURXON VOHASIGA OID LEKSEMALARNING LINGVISTIK TAHLILI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada Shukur Xolmirzayev asarlarida qo‘llanilgan Surxon vohasiga oid leksemalarning lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi. Yozuvchi ijodida uchraydigan hududiy so‘zlar, dialektal birliklar va etnografik leksika Surxondaryo vohasining tabiiy-madaniy muhitini aks ettiruvchi muhim vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot jarayonida ushbu leksemalarning semantik, morfologik va stilistik jihatlari o‘rganilib, ularning badiiy matndagi funksiyasi aniqlanadi. Shuningdek, muallifning til vositasida milliy koloritni yaratish mahorati ochib beriladi.