OYBEKNING ADABIY-TANQIDIY QARASHLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqola Oybekning adabiy-tanqidiy faoliyatini o'rganish va o'zbek tanqidchiligidagi ahamiyatini ochib beradi. Adibning tanqidiy maqolalari va asarlari bilan o'zbek adabiyotshunosligida adabiy tanqidning rivojlanishidagi o'rni va qo'shgan hissasini tahlil qiladi. Oybek o'zining tanqidiy qarashlari orqali, maqolalarida tanqidiy jarayonlarni baholashi, har bir masalaning tub mohiyatini mohirona tahlil qilishini yoritib beradi.  Shuningdek, uning bu yo'nalishdagi, ya’ni uning adabiyotshunoslik va tanqidchilikdagi ijodiy  faoliyati atroflicha, chuqur o'rganilmay kelganligi ko'rib chiqiladi.