ONA TILINI O‘QITISHNING INTERFAOL METODLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada ona tili ta’limida interfaol metodlardan foydalanishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda interfaol metodlarning o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirishdagi o‘rni, ularning didaktik imkoniyatlari hamda til bo‘limlarini o‘qitishda qo‘llanish samaradorligi o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, interfaol metodlar o‘quvchilarning bilish faolligini oshirib, nutqiy faoliyatini rivojlantiradi va ta’lim samaradorligini sezilarli darajada kuchaytiradi.