XIZMAT TURLARINI IERARXIK KLASTERLASH USULIDA TAHLIL QILISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda O‘zbekiston Respublikasida 2010–2025 yillar oralig‘idagi 13 ta xizmat turi indeks ko‘rsatkichlari asosida ierarxik klasterlash (Ward usuli) yordamida guruhlash tahlili amalga oshirilgan. Standartlashtirilgan ma’lumotlar Stata dasturida qayta ishlanib, dendrogramma yordamida xizmat turlarining o‘xshashlik darajasi aniqlangan.