SHAHRISABZ MADANIY MEROSNI SAQLASHNING QUDRATLI MISOLI-TARIXNI KELAJAKKA YETKAZISH YO‘LLARI. (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqola, Shahrisabz shahrining madaniy merosini saqlash muhimligini ilmiy nuqtayi nazardan ko‘rib chiqadi. Shahrisabz, o‘zining tarixiy va madaniy boyliklari bilan Markaziy Osiyodagi eng qadimiy va muhim shaharlaridan biridir. Maqola madaniy merosni saqlashning arxitektura, ta’lim, turizm va xalqaro hamkorlik nuqtalaridan ilmiy tahlilini taqdim etadi. Shuningdek, maqolada Shahrisabzdagi tarixiy obyektlar va yodgorliklarning saqlanishi, ularni ta’mirlash va tiklashning dolzarb masalalari muhokama qilinadi. Madaniy merosni saqlashning ahamiyati, yoshlarni o‘z tarixiy merosiga hurmat ruhida tarbiyalash va milliy identigimni rivojlantirishda o‘yin o‘ynaydi.