USTRUSHONA – ARAB XALIFALIGI DAVRIDA (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada Ustrushonaning Arab xalifaligi davridagi siyosiy va harbiy ahamiyati yoritiladi. Unda hududning xalifalik tarkibiga kirishi, mahalliy boshqaruv tizimi hamda islom dinining asta-sekin tarqalishi haqida so‘z boradi. Shuningdek, ijtimoiy-iqtisodiy o‘zgarishlar va Ustrushonaning strategik o‘rni tahlil qilinadi.