O’ZBEK VA ITALYAN MAQOLLARIDA OILA VA JAMIYAT KONSEPTLARINING GENDER ASPEKTI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada o’zbek va italyan maqollarida oila va jamiyat konseptlarining gender aspekti qiyosiy-lingvistik nuqtai nazardan tahlil etiladi. Tadqiqotda har ikki madaniyatdagi ayol va erkakka oid stereotiplar, ularning maqollarda aks etish shakllari, shuningdek leksik-semantik va konseptual o’xshashlik hamda farqlar o’rganiladi. Maqol gender rollarini ijtimoiy-madaniy tizimda ifodalovchi muhim lingvistik birlik sifatida ko’rib chiqiladi.