HUDUD IQTISODIYOTIGA INVESTITSIYALARNI JALB QILISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada mintaqaviy xususiyatlar asosida hudud iqtisodiyotiga investitsiyalarni jalb qilish mexanizmlarini takomillashtirish masalalari nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda investitsion jozibadorlikni belgilovchi mintaqaviy omillar tizimlashtirilib, O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan investitsiya siyosati islohotlari va mavjud muammolar yoritiladi.