PROYEKTIV GEOMETRIYANING ASOSIY FAKTLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Tadqiqotda proyektiv fazo, gomogen koordinatalar, dualizm prinsipi, kross-ratio invarianti hamda Desargues va Paskal teoremalari analitik geometriya va chiziqli algebra metodlari asosida ko‘rib chiqiladi. Proyektiv o‘zgarishlarning algebraik ifodalari va invariant xossalari matematik formulalar orqali asoslanadi. Natijalar proyektiv geometriyaning Evklid geometriyasiga nisbatan umumlashgan va invariantlarga asoslangan kuchli nazariya ekanligini ko‘rsatadi. Ushbu nazariya zamonaviy ilm-fan va texnologiyada, xususan kompyuter grafikasi va ko‘rish tizimlarida muhim ahamiyat kasb etadi.