TIJORAT BANKLARIDA MOLIYAVIY NATIJALAR TUSHUNCHASI VA ULARNING SHAKLLANISHI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Bozor iqtisodiyoti sharoitida tijorat banklari moliyaviy tizimning asosiy institutlari sifatida faoliyat yuritib, iqtisodiyotning barqaror rivojlanishida muhim rol o‘ynaydi. Banklar tomonidan amalga oshiriladigan moliyaviy operatsiyalar natijasida shakllanadigan moliyaviy natijalar ularning samaradorligini baholovchi asosiy ko‘rsatkichlardan biri hisoblanadi. Tijorat banklarida moliyaviy natijalar tushunchasi daromad va xarajatlar o‘rtasidagi farq sifatida namoyon bo‘lib, bank faoliyatining yakuniy natijasini ifodalaydi.