TIJORAT BANKLARINING MOLIYAVIY FAOLIYATI VA UNING IQTISODIYOTDAGI O‘RNI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada tijorat banklarining moliyaviy faoliyati va uning mamlakat iqtisodiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada banklarning asosiy funktsiyalari, jumladan mablag‘larni jamg‘arish, kreditlash va investitsiya faoliyati orqali iqtisodiyotdagi muhim roliga urg‘u berilgan. Shuningdek, maqolada banklarning korxona va xususiy sektor rivojlanishidagi hissasi, moliyaviy barqarorlikni ta’minlashdagi roli, hamda iqtisodiy o‘sish va ish bilan ta’minlashga qo‘shayotgan ta’siri ko‘rib chiqilgan.