TOVAR BELGILARI VA XIZMAT KO‘RSATISH BELGILARINI RO‘YXATDAN O‘TKAZISH UCHUN TALABNOMA TOPSHIRISH JARAYONIDA YUZAGA KELAYOTGAN MUAMMOLAR (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada tovar belgilari va xizmat ko‘rsatish belgilarini ro‘yxatdan o‘tkazish uchun talabnoma topshirish jarayonida yuzaga kelayotgan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Xususan, talabnoma beruvchilarning huquqiy bilim darajasi yetishmasligi, hujjatlarni rasmiylashtirishdagi xatolar, ekspertiza jarayonining cho‘zilishi hamda elektron tizimlardan foydalanish bilan bog‘liq qiyinchiliklar o‘rganilgan. Tadqiqot natijasida mavjud muammolar tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.