KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISHDA BANK KREDITLARINI TAKOMILLASHTIRISH YO’LLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Kichik biznes – bu iqtisodiyotda asosiy o‘rinni egallovchi va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda muhim rol o‘ynaydigan sohaga kiradi. Ushbu sektor aholining bandligini oshirish, innovatsiyalarni joriy etish va o‘zini o‘zi band qilgan qatlamni kengaytirishda alohida o‘rin tutadi.  Kichik biznesni samarali kreditlash orqali mamlakatda ko‘plab yangi ish o‘rinlari yaratiladi, innovatsion loyihalar rivojlanadi va iqtisodiyotni raqobatbardosh qilish imkoniyati oshadi. Shu sababli, banklarning kredit siyosatini takomillashtirish hamda davlat va moliyaviy institutlar ishtirokida kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash dolzarb vazifa hisoblanadi.