RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA DAVLAT XIZMATLARINING IQTISODIY MOHIYATI VA RAQAMLI TRANSFORMATSIYANING ZARURIYATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Raqamli iqtisodiyot sharoitida jamoat xizmatlarining iqtisodiy mohiyati nafaqat ularning texnologik yangilanishida, balki davlat va fuqarolar, biznes va boshqa manfaatdor tomonlar bilan o‘zaro aloqalarni samarali boshqarishda namoyon bo‘ladi. An’anaviy jamoat xizmatlari ko‘pincha byurokratik jarayonlarga, qog‘ozli hujjatlashga va cheklangan monitoring tizimlariga tayanadi, bu esa operatsion xarajatlarning oshishiga, xizmat ko‘rsatishning sekinlashishiga va resurslardan samarali foydalanmaslikka olib keladi. Shu sababli, raqamli transformatsiya xizmatlar sifatini oshirish, byudjet mablag‘larini tejash, ish jarayonlarini avtomatlashtirish va fuqarolar ehtiyojlariga moslashuvchan xizmatlar yaratish orqali muhim iqtisodiy foyda beradi.