RAQAMLI DAVLAT XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISHNING STRATEGIK YO’NALISHLARI VA AMALIY TAVSIYALAR (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Raqamli davlat xizmatlarini rivojlantirish jamoat boshqaruvini modernizatsiya qilish, xizmat samaradorligini oshirish va fuqarolarning qoniqishini yaxshilash uchun strategik zarurat hisoblanadi. Raqamlashtirish faqat texnologik yangilanish emas, balki hukumatlarning fuqarolar, biznes va boshqa manfaatdor tomonlar bilan o‘zaro aloqalarini qayta shakllantirishga qaratilgan kompleks yondashuvdir. Butun dunyo bo‘ylab hukumatlar ko‘plab xizmatlarga bitta portal orqali kirish imkonini beruvchi integratsiyalashgan raqamli platformalarni joriy qilmoqda. Bu platformalar soliq deklaratsiyalari, litsenziyalar, ijtimoiy nafaqalar va sog‘liqni saqlash uchrashuvlarini o‘z ichiga oladi. Bunday integratsiya ortiqcha takrorlanishni kamaytiradi, xizmat ko‘rsatishni tezlashtiradi va bir xil foydalanuvchi tajribasini ta’minlaydi.