GOLLAND TILIDAGI FRAZEOLOGIK BIRLIKLAR HAQIDA (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Golland tili, yoki Gollandcha (Nederlands), oʻzining boy frazeologik birliklari bilan ajralib turadi. Frazeologik birliklar – bu tilning leksik va grammatik asoslari bilan bogʻliq boʻlgan, bir necha soʻzdan tashkil topgan, ma’lum bir ma’noni ifodalaydigan ifodalardir. Ular koʻpincha madaniyat, an’anaviy qadriyatlar va hayot tajribalaridan kelib chiqadi. Golland tilidagi frazeologik birliklar, oʻz oʻzida, tilda nafaqat qisqa, balki chuqur ma’nolarni oʻz ichiga oladi.