ONTOGENEZNING ILK BOSQICHLARIDA PSIXIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu ilmiy ishda ontogenezning ilk bosqichlarida psixik rivojlanish xususiyatlari keng va chuqur tahlil qilinadi. Go‘daklik va ilk bolalik davrida sezgi, idrok, nutq, tafakkur, xotira, hissiy va ijtimoiy rivojlanish bosqichlari izchil bayon etiladi. Shuningdek, psixik rivojlanishga ta’sir etuvchi biologik va ijtimoiy omillar, tarbiya va muhitning roli ilmiy asosda yoritiladi.