O‘ZBEKISTON MINTAQALARINI IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANTIRISH STRATEGIYASI KONSEPSIYASI VA UNI TAKOMILLASHTIRISH YO'LLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada O‘zbekiston mintaqalarini ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirish strategiyasi konsepsiyasining mazmuni, asosiy yo‘nalishlari hamda uni takomillashtirish yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mintaqaviy rivojlanishning iqtisodiy, ijtimoiy, infratuzilmaviy va innovatsion jihatlari yoritilib, hududlar o‘rtasidagi tafovutlarni kamaytirish va barqaror rivojlanishni ta’minlash masalalari ko‘rib chiqiladi.Shuningdek, maqolada investitsion muhitni yanada yaxshilash, kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish, raqamli iqtisodiyot imkoniyatlaridan samarali foydalanish hamda inson kapitalini oshirish orqali mintaqaviy rivojlanish strategiyasini takomillashtirish yo‘llari asoslab berilgan. Hududiy boshqaruv tizimini modernizatsiya qilish va innovatsion yondashuvlarni keng joriy etish zarurati ham ta’kidlanadi.