TASHKILIY O’ZGARISHLAR VA QARORLAR (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqola biznesda qaror qabul qilish fanida “Tashkiliy o‘zgarishlar va qarorlar” mavzusi tashkilotlarning ichki va tashqi muhitdagi o‘zgarishlarga moslashish jarayonlarini va bu jarayonlarda rahbarlar qarorlarining rolini o‘rganadi. Samarali o‘zgarishlarni boshqarish (OCM) orqali qaror huquqlarini aniq belgilash, xodimlar qarshiligini bartaraf etish, resurslarni to‘g‘ri taqsimlash va strategik maqsadlarga erishish mumkin. Lewin, Kotter va ADKAR kabi modellar yordamida o‘zgarishlarni rejalashtirish, amalga oshirish va mustahkamlash jarayonlari tahlil qilinadi.