7 YOSH INQIROZI, UNING SABABLARI VA ALOMATLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda bola rivojlanishidagi muhim bosqichlardan biri — 7 yosh inqirozi tahlil qilinadi. Tadqiqotda bolaning bog‘cha yoshidan maktab ta’limiga o‘tishidagi psixologik qiyinchiliklar, ijtimoiy mavqening o‘zgarishi va "men" konsepsiyasining shakllanishi yoritilgan. Inqirozning asosiy alomatlari sifatida injiqlik, o‘z bilganicha ish tutish va kattalarga taqlid qilish kabi xatti-harakatlar ilmiy asoslab berilgan.