DAVLAT TILIDA ISH YURITISHDA ANIQLIK VA RAVONLIK (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu ish davlat tilida ish yuritishda aniqlik va ravonlik masalasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Davlat tili jamiyatda rasmiy muloqot, hujjatlar yuritish va boshqaruv tizimining asosiy vositasi hisoblanadi. Shu sababli rasmiy uslubda yozilgan matnlarning aniq, tushunarli va mantiqan izchil bo‘lishi muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda davlat tilida ish yuritish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar, jumladan, uslubiy xatolar, ortiqcha so‘zlar qo‘llanishi, terminlarning noto‘g‘ri ishlatilishi va matn ravonligining buzilishi tahlil qilingan. Shuningdek, rasmiy hujjatlarni to‘g‘ri tuzish, aniq fikr ifodalash va til me’yorlariga rioya qilishning ahamiyati yoritilgan.