“EKONOMETRIK MODELLASHTIRISHNING BIZNES INTELLEKTDAGI ROLI “ (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda ekonometrik modellashtirishning biznes intellekttizimidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Raqamli davrda qaror qabul qilishdama’lumotlarga asoslangan yondashuv muhim bo‘lib, ekonometrik modellar orqalisotuv prognozi, mijoz xatti-harakatlarini tahlil qilish va bozor tendensiyalarinibashorat qilish imkoniyati yaratiladi. Tezisda asosiy ekonometrik usullarning BI tizimlariga integratsiyasi hamda ularning boshqaruv samaradorligiga ta’siri yoritilgan.