MASOFAVIY ISH (REMOTE WORK) SHAROITIDA MEHNAT HUQUQLARINI HIMOYA QILISH: O'ZBEKISTON QONUNCHILIGI TAHLILI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
COVID-19 pandemiyasi masofaviy ishni ommaviy hodisaga aylantirdi. O'zbekistonda ham minglab xodimlar uydan ishlashga o'tdi. Biroq mehnat qonunchiligi bu yangi formatga to'liq moslashmagan: ish vaqtini nazorat qilish, mehnat xavfsizligi, dam olish huquqi va ijtimoiy kafolatlar masalalari bo'yicha jiddiy bo'shliqlar mavjud. Ushbu maqolada masofaviy ish sharoitida xodimlar huquqlarini himoya qilishning huquqiy mexanizmlari, qonunchilikdagi kamchiliklar va xalqaro tajribaga asoslangan tavsiyalar ko'rib chiqiladi.