O‘QUVCHILARDA O‘QUV MOTIVATSIYASINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda o‘quv motivatsiyasini shakllantirishning psixologik-pedagogik asoslari yoritiladi. O‘quv motivatsiyasining mazmuni, uning turlari hamda shakllanishiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarda bilim olishga qiziqishni oshirish, faollikni rivojlantirish va o‘quv faoliyatiga ijobiy munosabatni shakllantirishda pedagogik yondashuvlar va psixologik mexanizmlarning o‘rni ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy ta’lim jarayonida motivatsiyani rivojlantirishning samarali usullari ham ilmiy asosda yoritilgan.