MEDIA SAVODXONLIKNING BIOLOGIK TA’LIMDA O‘RNI VA UNING TALABALAR ILMIY FIKRLASHIGA TA’SIRI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu tadqiqot media savodxonlikning biologiya ta’limidagi funksiyasi, uning talabalarning ilmiy dunyoqarashi, tahliliy fikrlashi va ekologik madaniyatiga ko‘rsatadigan bevosita ta’sirini ochib beradi. Maqolada internet resurslari, ijtimoiy tarmoqlar, raqamli darsliklar va vizual media kontentlaridan foydalanishning o‘quv jarayoniga samarali ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari biologik ma’lumotlar media orqali tarqatilganda ilmiylik, ishonchlilik va tanqidiy fikrlashni shakllantirish zarurligini ko‘rsatadi.