QO‘QON SHAHAR LANDSHAFTIDA DARAXTLARNING EKOLOGIK AHAMIYATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Mazkur tezisda Qo‘qon shahar landshaftidagi daraxtlarning ekologik rolini aniqlash va ularning shahar muhitiga ta’sirini baholash ko‘zda tutiladi. Daraxtlar shahar mikroiqlimi, havo sifati, shovqin yutish, suv rejimi va biologik xilma-xillikni saqlashdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tezisda amaliy tavsiyalar - daraxtlarni joylashtirish va saqlash bo‘yicha - taqdim etiladi.