OMMAVIY AXBOROT VOSITALARIDA EKOLOGIK MUAMMOLARNING BIOLOGIK OQIBATLARI AKS ETISHI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
Ushbu maqolada ekologik muammolarning biologik oqibatlari va ularning ommaviy axborot vositalarida qanday yoritilishi tahlil qilinadi. Ekologik muammolar — havo, suv, tuproq ifloslanishi, biologik xilma-xillikning kamayishi — tirik organizmlarga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. OAV esa bu muammolarni keng jamoatchilikka yetkazishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada mediasavodxonlik orqali ekologik axborotning ilmiy asoslanganligini baholash zaruriyati ham ko‘rsatib o‘tiladi.