IP MULTIMEDIA TIZIMLARIDA VIDEO VA AUDIO UZATISH SIFATINI OSHIRISH USULLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2025)
ushbu maqolada IP multimedia tizimlarida video va audio uzatish sifatini oshirishga qaratilgan zamonaviy texnologik yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda adaptiv oqim uzatish, tarmoqlararo kechikishni kamaytirish, paket yo‘qotilishini kompensatsiyalash hamda kodeklarni optimallashtirish kabi metodlar samaradorligi ilmiy asosda o‘rganiladi. Shuningdek, QoS va QoE ko‘rsatkichlarining yaxshilanishi multimedia xizmatlarining barqarorligi va foydalanuvchi tajribasiga bevosita ta’siri bilan izohlanadi. Natijalar IP asosidagi kommunikatsiya infratuzilmalarida yuqori sifatli kontent uzatishni ta’minlash uchun amaliy tavsiyalarni taklif etadi.